A little space

So, we need to move the flower down a bit

and down

and down

torsdag den 18. august 2011

[06] Markina - Xemein - Gernika - 28 km. (Total - 136,7 km)

Naeste dag gik vi ved 8 tiden, paa vejen ud af byen stoeder vi paa Henrik, som vi foelges med hele dagen.
Det var en skoen dag, med gode lange samtaler om liv, Camino vandring, spiritualitet, helgener osv.. Henrik har vandret en del hernede, er 65 aar og da hans spanske ven maatte tage akut tilbage til Irun pga doedsfald i familien valgte han at vandre videre selv.
Det var paa mange maader et roerende moede, det foelte baade Pawel og jeg. Vi fik indblik i hvordan vandringerne har aendret og praeget hans liv, og fantastisk at moede et menneske der bare fortaeller derudaf om sit liv og erfaringer. Paa vejen fik vi kaffe og dejlig tortilla ( aeggekage) paa en lille lokal restaurant i en by paa vejen.

Efter 7 km kom vi forbi et gammelt kloster hvor der fortsat bor munke, vi fik set kirken talt med broder "Tuck" med venner og hoert baade orgelmusik og tambor korps.
Vi holdt gode lange pauser og selvom det var en varm dag kom vi frem til Gernika ved 19 tiden. Vi fandt et lille hyggeligt pensionat, hvor vi overmattede 2 naetter.

Om aftenen var vi ude og spise lidt forskellige tapas, laekkert skinke, oste og masser af dejlige lokale drikke..foerst lidt oel, saa lidt cider, saa lidt vin ogsaa lidt pacharan ( noget likoer) ogsaa sluttede vi af med kaffe og snaps en natural y un con hierbas ( med urter) Og os som aldrig drikker var lige pludselig ret fulde:-)
Byen var fuld af fest og liv, der var fyrvaerkeri, live musik og masser af liv :-)
De var igang med en fest for at fejre Helgen San Roke, en fest der varer ca. 3 dage, puha :-)
Saa ved 1 tiden var det tid til en lille lur..

Siesta paa vejen.
Vi hygger og drikker med en fuld kamerakvinde.

Pacharan med slaan og anis ( noget likoer)

18.08.2011
I gaar sendte vi Henrik afsted tilbage mod Danmark. Vi besluttede at tage en hviledag, da vi begge havde oemme ben og foedder.

Saa vi har cruiset lidt omkring i byen, der er fyldt med aesler, udkladte boern og voksne og senere er der donkey race:-) og mere fest flere dage endnu:-)

De sidste par dage har vi maerket at vores kroppe er ved at vende sig til at vandre, jeg maa indroemme jeg synes de foerste dage var haarde, men det siges at formen bliver bedre efter et par uger. Saa vi er paa vej og jeg synes det er en fed oplevelse paa saa mange maader. Fedt at Pawel og jeg har denne her tid sammen, vi stoetter hinanden og det er dejligt at livet bliver enkelt. Vi sendte 6 kilo videre, som betyder vores rygsaekke er noget lettere alle boeger mv er sendt til Santiago og det er en fed foelelse at have saa lidt toej og ting, som goer at vandringen er noget lettere og giver bedre tid til at nyde turen :-)

Vi er glade for jeres soede hilsner og haaber I har det dejligt hjemme uden for meget regn.

Muchos abrazos los dos peregrinos :-)


6 kommentarer:

  1. En snaps con hierbas, eh? Varer ikke længe, før I kan supplere med un poco hongos magicos. :) Venter spændt på næste vandreafsnit...

    SvarSlet
  2. Skal hilse fra Fritidsklubben Lundø.. Vi savner Dig Pawel og håber du og Gritt har det fantastisk..!!

    Varme hilsner fra LUNDØ

    SvarSlet
  3. Kære Grith og Pawel dejligt I nyder hinanden og turen. Samt den skoenne natur og de folk I moeder på jeres vandring. Ja dejligt med et enkelt liv i 8 uger.;-))
    Knus og god vandring videre Lotte

    SvarSlet
  4. Det med vejret i DK skal I ikke misunde. Det er stadig relativt kedeligt, men så sparer man da solcremen...

    Håber I stadig har det godt, selv om der har været tavshed fra jer i noget tid...?

    Fortsat god vandring,
    Karsten

    SvarSlet
  5. Hej i to vandringsfolk.;-)) strammer skoene eller sidder de fortsat fantastisk. Hvor langt er I naaet. Jeg tror vi er en del der venter i spaending paa nyt fra jer.
    Knus Lotte

    SvarSlet
  6. Kære Pawel og Grith!
    Det var dejligt at læse de fine beskrivelser af jeres vandreoplevelser. Vi håber at I har det godt og klare strabaserne. Og vi glæder os at høre fra jer snart. Pin os ikke for meget....
    KH Mor Lidia

    27.aug.2011

    SvarSlet